fbpx

ZVICRA merr Vendimin e ri për Shtetet e Ballkanit… Ja çfarë ndodh me Kufirin !

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ambasada në Bern të Zvicrës ka njoftuar se ky shtet ka vendosur të anulojë vendimin për mbylljen në karantinë të qytetarëve nga Kosova të cilët do të udhëtojnë drejtë Zvicrës.

“Nga data 28 shtator 2020, Kosova nuk do të jetë në listën e vendeve me pasiguri të lartë. Prandaj nuk do të vlejë masa e vetizolimit 10 ditor shtëpiak”, thuhet në njoftimin e Ambasadës.

Kush duhet të jetë në karantinë? Njerëzit që kanë qëndruar në një vend ose zonë me një pasiguri në rritje të infektimit dhe më pas hyjnë në Zvicër duhet të jenë në karantinë. Shtetet dhe zonat në fjalë përcaktohen në një listë. Kjo listë azhurnohet rregullisht për shkak të situatës epidemiologjike, thuhet në faqen zyrtare të BAG.

Share.