Veproni kështu, parandaloni kancerin e zorrës së trash

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kanceri i zorrës së trashë është një nga llojet më të zakonshme të kancerit. Edhe pse jo aq vdekjeprurëse si të tjerët, është ende i rrezikshëm dhe duhet të kapet sa më shpejt që të jetë e mundur.

Zorra e trashë është një organ i rëndësishëm i cili duhet të mbahet i shëndetshëm dhe i pastër në mënyrë që çdo gjë në trup të funksionojë siç duhet. 5-10{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} e rasteve të kancerit të zorrës së trashë janë gjenetike, 20{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} nga infeksionet, 30{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} nga pirja e duhanit dhe 35{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} janë shkaktuar nga dieta e keqe dhe e sëmurë. Pjesa tjetër e rasteve i atribuohet stilit të jetesës sonë të sëmurë. Sipas hulumtimeve, ky lloj kanceri mund të parandalohet duke shmangur disa gjëra të thjeshta që bëjmë çdo ditë:

1. Nuk ka fibra të mjaftueshme në dietën tuaj: Fibra është absolutisht thelbësore për funksionimin e zorrës së trashë siç duhet. Ajo rrit tretjen dhe përmirëson thithjen e ushqyesve dhe mund të gjendet në fara Chia, kumbulla, mollë, limon dhe flaxseeds.

2. Nuk hahet mjaft fruta dhe perime: Ky është një nga gabimet më të mëdha që bëjmë të gjithë. Frutat dhe perimet e freskëta janë thelbësore për shëndetin. Sugjerojmë të përfshini perimet me gjethe jeshile, mollë dhe kumbulla në dietën tuaj për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë.

3. Rregulloni nivelet e vitaminës D: Vitamina D është e rëndësishme për procese të shumta në trup – me qëllim që të optimizohen nivelet e saj, duhet të bini diell më shumë dhe të hani më shumë ushqime të pasura me vitaminë D.

4. Shmangni ushqimet e përpunuara: Ushqimet e përpunuara janë shumë të rrezikshme dhe në mënyrë të konsiderueshme rrisin rrezikun e sëmundjeve të shumta duke përfshirë kancerin e zorrës së trashë.

5. Eliminimi i mishit të kuq nga dieta juaj: Mishi i kuq rrit rrezikun e kancerit. Problemi nuk është vetëm mishi por lopët ushqehen me kokrra të mbushura me glyphosate, një kancerogjen i njohur që mund të dëmtojë shëndetin.

6. Mbipesha: Njerëzit e mbipeshë janë më të prirur ndaj rrezikut të sëmundjeve përfshirë kancerin e zorrës së trashë. Yndyra e tepërt e barkut është shumë e rrezikshme dhe një nga arsyet që çojnë drejt kancerit të zorrës së trashë.

7. Pasiviteti fizik: Inaktiviteti fizik mban rrjedhën e gjakut të qëndrueshëm që lejon toksina dhe patogjene të grumbullohen në inde dhe të shkaktojnë probleme të mëdha shëndetësore.

8. Abuzimi me alkoolin: Pirja e sasive të mëdha të alkoolit është një nga shkaqet kryesore të kancerit të zorrës së trashë dhe shqetësimeve të tjera shëndetësore.

9. Hudhër: Hudhra është një perime e shëndetshme që mund të trajtojë shumë sëmundje dhe kushte dhe të përmirësojë sistemin tuaj imunitar.

Share.