fbpx

Turqia ka Ndryshuar Ekuilibrin… Tani po fillojnë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dalin detajet e marrëveshjes së armëve midis Francës dhe Greqisë, administrata e Athinës po përgatitet të shantazhojë Turqinë në Bashkimin Evropian. Në analizën goditëse në botimin amerikan, u theksua se marina turke tani është një fuqi rajonale dhe kriza në Mesdheun Lindor nuk është e kufizuar në gazin natyror.

Tensioni në Mesdheun lindor që bie edhe për një lëvizje të dytë pa ndalesë në Turqi dhe Greqi, heq krejtësisht të humbur në përpjekjet e NATO-s të kapura për Francën. Agjencitë ndërkombëtare të lajmeve Reuters dhe Associated Press (AP) raportojnë se një iniciativë e re për menaxhimin e armëve filloi në Athinë nga frika e Turqisë. Reuters njoftoi se Greqia, e cila po përjeton vështirësi ekonomike, do të blejë ende armë të reja dhe do të modernizojë ato ekzistuese.

Share.