fbpx

Tron ditëse /Vd es 73-vjeçarja e prekur me Covid, familjaret akuzojnë mjekët. Ja detajet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një paciente e moshës 73-vjeçare e prekur me Covid 19 ka ndërruar jetë dje në Qendrën Klinike dhe Universitare të Kosovës.
Familjarët kanë akuzuar stafin mjekësor të Qkuk’së për trajtim te pandërgjegjshëm mjekësor.

Por nga ana e QKUK’së deklarojnë se e ndj.era dy herë ishte testuar për Covid 19 ku në të dyja rastet ajo kishte rezultuar pozitive.
“Ju njoftojmë se në kuadër të Mjekimit Intensiv Qendror Covid, ku trajtohen rastet mē të rënda të konfirmuara me Covid, një paciente e datëlindjes 1947, përkundër angazhimeve dhe përpjekjeve maksimale nga stafi mjekësor, për shkak të gjendjes së rën.dë dhe komp.likimeve, ka ndë.rruar jetë” thuhet në njoftim.

Sipas QKUK’se për këtë rast nuk bëhet fjalë për trajtim të pandërgjegjshëm mjekësor por për insistim të familjarëve për të kryer obduksionin.
E me urdhër të prokurorit kujdestar, rasti është dërguar për obduksion në Institutin e Mjekësisë Ligjore.
“Një mashkull kosovar ka raportuar për një rast të trajtimit të pa.ndë.rgjegjshëm mjekësor, ku sipas tij si pasojë ka ardhur deri te v.de.kja e te ndjerës vik timë femër kosovare. Me urdhër të prokurorit kujdestar , t rupi i pa jetë i vik tim ës dërgohet në IML për obd
uksion. Rasti është duke u hetuar”, thuhet në njoftimin e Policisë.

Share.