fbpx

Thirrja për Iuftë të re në Ballkan nga Serbia, këto janë katër gjërat që duhet të bëjë Kosova

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Thirrja për Iuftë të re në Ballkan nga Serbia, këto janë katër gjërat që duhet të bëjë Kosova Pas betimit të Qeverisë së Serbisë, që përmendi Kosovën si pjesë të saj, ka pasur reagime të shumta. E profesori dhe njohësi i çështjeve juridike Muhamet Kelmendi, ka thënë për gazetën “Bota sot” se Qeveria duhet të veprojë, pasi ky betim ka thirrjen për një Iuftë të re në Ballkan nga ana e Serbisë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Në Beograd u krijua Qeveria e re dhe me atë rast si krvimineIi Vuçiç, ashtu edhe gruaja mashkull Bërnabiç, u deklaruan dhe u betuan se kurrë nuk do të heqin dorë nga Kosova serbe. Ky ishte një betim shumë i zellshëm dhe që tërheq me vete përkatitjen e këtij shteti për Iuftë të re në Ballkan. Ndryshe si mund të nënkuptohen betimet për shoveno-fashistët para deputetëve për të punuar në arritjen e futjes së Kosovës nën Serbi, përveç se me Iuftë. Deklarimet e tilla duhet të shqebtësojnë çdo forcë liridashëse brenda dhe jashtë. Në veçanti kërkohet tash një reagim nga vendi dhe nga UE e SHBA-të. Qeveria e Kosovës nuk është aty për tu angazhuar në ndarjen e posteve qeveritare dhe në krijimin e koalicioneve të reja. Natyrisht as për krijimin e situatës që një matuf me emrin Isa Mustafa, me të kaluar shumë të dëmshme dhe të tashme krivinale, të zgjedhet President i Republikës”, është shprehur ai.

Sipas Kelmendit, ky rast duhet ta shqetësojë Qeverinë e Kosovë dhe për këtë duhet që të reagojnë të gjitha qendrat e UE, të protestohet në të gjitha qendrat dhe të ndërpritet çdo kontakt me shtetin krivminal serb. “Rasti në Beograd duhet të shqetësojë shumë Qeverinë. Ajo duhet të reagojë te të gjitha qendrat e UE. Duhet të protestohet në Berlin, në Londër e në Vashington, në Tokio e në Paris, në Romë e Ankara, në Oslo e në Bruksel, kudo nëpër qendra dhe në mekanizma ndërkombëtar. Betimi serbomadh duhet të jetë bazë për ndërprerje të çdo kontakti me shtetin krivminal serb. Qeveria zgjedhet për të ruajtur shtetin dhe popullin, territorin dhe integritetin e shtetit. Nuk është qeveria aty për pozita, vjedhje e veprime korruptive. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Share.