fbpx

Tensionet Francë-Turqi në qëndrimin e NATO-s u shfaqën…Ja çfarë thanë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një diplomat evropian i tha Reuters, tensionet Francë-Turqi në NATO, tha se ai nuk dëshironte të merrte kundër ushtrisë dhe Ankarasë për shkak të vendndodhjes së tij strategjike.

NATO, Mesdheu Lindor dhe Turqia në qershor, raportet mbi tensionet midis Francës kanë përfunduar, por “të ndjeshëm” për arsyet që raportohet të ndahen me publikun. Një diplomat evropian i tha Reuters mbi këtë temë, tha se fuqia ushtarake e Turqisë dhe nuk duan të futen në NATO kundër Ankarasë për shkak të vendndodhjes së saj strategjike. Duke folur për agjencinë e lajmeve Reuters, diplomatët thanë se mosmarrëveshja midis dy vendeve nuk mund të zgjidhet me një hetim.

Shpimi i gazit natyror në Mesdheun lindor në Francë u zhvillua në Greqi tjetër për të marrë kundër tensionit në Turqi, marrëdhëniet diplomatike midis Ankarasë dhe Parisit ishin të tensionuara. Ndërsa udhëheqësit e të dy vendeve hynë në një grindje me njëri-tjetrin, tensioni u zhvendos në një dimension ushtarak në 10 qershor.

Share.