TEMPERATURA DERI NË -50 GRADË CELSIUS, NGRIN QYTETI RUS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Disa vendbanime të qytetit Vorkuta në Republikën Komi të Federatës Ruse, janë shndërruar në qyteza fantazmë, ndërsa të kapluar nga bora dhe akulli mahnisin me pamjen.

Vorkuta ishte një ndër qytetet më të rëndësishme në fushën e minierës gjatë periudhës së Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike.

Ndërsa pas shpërbërjes së BRSS-së zonat e qytetit Vorkuta filluan të përjetojnë ditë të vështira në fushën e minierës.

Share.