Strugë-Ohër, temperaturat vazhdojnë sezonin turistik

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Moti i ngrohtë dhe temperaturat e larta, për këtë kohë të vitit kanë zgjatur sezonin turistik pranë Liqenit të Ohrit, dhe ka nga ata që vazhdojnë të lahen. Punëtorët turistik nga Ohri dhe Struga janë të kënaqur me mënyrën si kaloi ky sezon. Nëse korriku thuhet se ishte i dobët me turistët, muajt gusht dhe shtatori kanë sjellë shumë më tepër mysafirë nga sa pritej.

Nuk do të ketë asgjë më dobët se viti 2017, përkundrazi do të jetë një vit më i mirë. Kishte një paqëndrueshmëri në fillimin e sezonit. E dini kur ka pak paqëndrueshmëri, parashikimet shkojnë kudo keq. Temperaturat në gusht ndihmuan shumë. Kur temperaturat në Shkup ngrihen mbi 40 gradë, atëherë Ohri dhe Struga mbushen. Me 10-15{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} sezoni është më i mirë se vitin e kaluar. Fundi i vitit do të jetë pozitiv”-theksoi Kërste Blazheski, kryetar i HOTAM.

Unë mendoj se të gjithë kolegët tanë, janë padyshim të kënaqur me këtë vit dhe mund të shihet se ka grupe që nuk kanë ardhur më parë dhe i kemi në numër shumë më të madh”-pohoi Tanja Liliq-udhëzues turistik

Punonjësit e turizmit në Strugës, nga ana tjetër, besojnë se shteti duhet t’i kushtojë më shumë vëmendje promovimit të Strugës, pasi ata thonë se roli i saj vartës ndihet në raport me Ohrin.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, numri i turistëve në gusht 2019 u rrit për 2.2{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} në krahasim me gushtin e vitit 2018, ndërsa numri i prenotimeve u rrit për 2.6{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d}.

Miki Trajkovski

Loading…

Share.