Si t’ia bëni që bateria e telefonit të ju zgjasë më shumë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

22:59 | 29 Nentor 2019

Kur profesori Akira Yoshino ishte duke e zhvilluar një teknologji të re në bateri në laboratorin e tij në vitin 1980, ai nuk mendoi që do ia arrinte kaq shumë.

“Në atë kohë, menduam që do të përdoret vetëm në video kamera 8mm”- thanë ata.

Këto ditë të gjithë mundohemi të gjejmë mënyra se të mos na shpenzohet bateria e telefonit, pasi që gjatë tërë kohës jemi me ta dëshirojmë që edhe të na zgjasin më shumë.

Bateritë duhet dhe kanë nevojë të bëjnë progres, tha Profesor Yoshino, por fatmirësisht ne jemi afër të përmirësimit të tyre.

Yoshino pretendon se bateritë ‘lithuium-ion’ duhet të zëvendësohen me bateri solide që përdorin elektrode solide.

Në vitin 2016 bateria e Samsung Galaxy Note 7 ka shpërthyer për shkak se ka qenë bateri ‘lithium ion’.

Për këtë arsye Yoshino thotë se bateritë solide janë më premtuese. Sipas tij këto bateri mund të ruajnë 50{b0da57891860c92cf86c4df231716322bdbf6a4daefee506fcc6fc3adefc6e5d} më shumë energji sesa ato lithium-ion.

Share.