Së shpejti në treg, birrë në shishe të letrës

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Marka e birrës, Carlsberg, është në fazat e zhvillimit të një shishe të birrës nga letra, shkruan Indeksonline.

Kompania daneze pretendon se do ta bëjnë shishen e parë në botë nga letra.

Ambicia e kompanisë është që përfundimisht të krijojë një shishe bio të bazuar në 100 përqind, pa polimere, një qëllim që përbën një pjesë të qëllimeve më të gjera të qëndrueshmërisë së Carlsberg për të arritur emetimet zero të karbonit në fabrikat e birrës dhe një prerje 30 përqind në gjurmën e tij të plotë të vlerave të gjurmës CO2 nga 2030.

Myriam Shingleton, nënkryetar për zhvillim në Carlsberg Group, tha se shishet e fibrave janë më të mira për mjedisin sesa alumini ose qelqi

Carlsberg ka punuar në hartimin e shisheve të letrës që nga viti 2015 së bashku me firmën e teknologjisë ecoXpac, kompaninë e paketimit BillerudKorsnäs, dhe studiuesit nga Universiteti Teknik Danez.

Ndërmarrja e birrës gjithashtu ka bashkuar forcat me një numër ndërmarrjesh të tjera, përfshirë Absolut , Coca-Cola dhe L’Oréal për të krijuar një “komunitet të ri shishe letre” që synon zhvillimin e mëtejshëm të paketimit jeshil.

Share.