fbpx

Sanks’ione të reja ndaj Turqisë, Europa nuk e len rahat…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Turqia dënoi deklaratën nga shtatë anëtarë mesdhetarë të Bashkimit Evropian si “të njëanshme”, por theksoi se ajo mbetet e gatshme për negociata të pakushtëzuara me Greqinë.

Franca, Italia, Spanja, Malta, Portugalia, Greqia dhe Qiproja njoftuan të enjten se BE do të përpilojë një listë të sanksioneve të reja ndaj Turqisë në fund të shtatorit nëse Ankaraja nuk kthehet në tryezën e bisedimeve për të zgjidhur mosmarrëveshjen territoriale me Greqinë dhe Qipron.

Tensionet po rriten midis BE-së dhe Turqisë anëtare të NATO-s, ndërsa Ankara ka dërguar një anije kërkimore në Mesdheun lindor për të hetuar depozitat e mundshme të naftës dhe gazit në një zonë të pretenduar gjithashtu nga Greqia dhe Qiproja.

Share.