fbpx

Sa do të qëndrojë Koronavirusi midis nesh dhe kur Kthehemi në Normalitet? Flet Krijuesi i Vaksinës

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ugur Sahin, CEO i BioNTech që bashkëpunoi me Pfizer për vaksinën e koronavirusit, është shprehur se virusi do të ekzistojë për 10 vitet e ardhshme dhe sidoqofte gjate fjales se tij në një konferencë shtypi, dha shpresë për një ‘normalitetin e ri’ që do të vendoset në fund të verës së ardhshme.

“Ne kemi nevojë për një përkufizim të ri të” normalit “. Virusi do të qëndrojë me ne për 10 vitet e ardhshme. Ne duhet të mësohemi me faktin që mund të ketë shumë shpërthime infeksionesh “.

‘Normaliteti i re’, shpjegoi Sahin, do të nënkuptojë që vendet nuk duhet të shkojnë nën bllokim. Këtë dimër, ne nuk do të kemi ndikim në numrin e infeksioneve. Por duhet të kemi një ndikim në mënyrë që dimri i ardhshëm të jetë normalitet i ri” tha ai.

Duke folur nëse vaksinimi 60-70 përqind e popullsisë së botës do të parandalonte shpërthimet në të ardhmen, Sahin tha se nëse virusi shndërrohet, do të kërkohet një marrje më e lartë e vaksinës për t’u kthyer në normalitet.

BioNTech po synon të zbulojë nëse vaksina është efektive kundër llojit të ri të koronavirusit të zbuluar në Britaninë e Madhe.

Sahin tha se vaksina BioNTech përmban mbi 1,270 aminoacide dhe vetëm nëntë prej tyre ndryshohen në virusin mutant dhe se 99 përqind e proteinave është akoma e njëjtë.

Share.