fbpx

Presioni publik e ndron mendjen e Qeverisë, ja si pritet të jetë ora policore gjatë vikendit?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Edhe pse akoma nuk është vendosur asgjë zyrtarisht, propozimi i Komisioni për sëm undje inf’ektive që u publikua këtë mëngjes për kar’antimin të plotë gjatë festës së Bajramit (të dielën) dhe të hënën (festa shtetërore Kirili i Metodi) shk’aktoi reagime të ash’pra në opinion.

Si duket ky reagim i madh i qytetarëve nëpër rrjetet sociale kundër këtij propozimi, jo zyrtarisht mësohet se ka bërë që Qeveria të reflektoj.
Mësohet se në mbledhjen e radhës Qeveria nuk do të vendos kara’ntinim të plotë këtë vikend ashtu siç kishte propozuar Kom isioni, por sipas “Centar.mk”, ekzekutivi do të vendos për orë poli’core të dielën nga ora 14 deri në ora 5 të mëngjesit për dy ditë me radhë (të dielën dhe të hënën).
Pak orë më parë përmes një komunikate edhe nga Bashkësia Islame Fetare e Maqedonisë reaguan ndaj këtij propozimi. Përmes një letre dërguar Qeverisë, nga BFI thonë se kanë kërkuar që të lejohet falja e namazit të Bajramit nëpër xhamija dhe mos të vendoset orë poli core gjatë vikendit.

Share.