fbpx

Përplasen Bekim Neziri dhe Arbër Ademi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tash esht Koha

Kandidati i BDI-së për zonën 3 Bekim Neziri ka deklaruar se do të mundësoj që shqiptarëve në Veles mësimin ta ndjekin në gjuhën shqipe. Tashmë e shumë vite me radhë, nxënësit shqiptar të komunës Çashkë të Velesit vazhdojnë të arsimohen në gjuhën maqedonase.
Me këtë deklaratë të Nezirit si duket ai ka kritikuar në mënyrë direkte bashkpartiakun e tij Arbër Ademi i cili gjatë mandatit të tij katër vjeçar nuk ka arritur ta zgjidh këtë problem. Ky problem nuk është zgjidhur jo vetëm në kohën e Arbër Ademit por edhe në vazhdimësi nga BDI, e cila ka pasur në dorë për shumë mandate dikasterin e Arsimit.
Në shkollën fillore “Todor Janev” në Çashkë nuk lejohet hapja e paraleleve shqipe.

Tash esht Koha
Share.