fbpx

Për një ditë janë regjistruar 20 mijë mërgimtarë, më së shumti në Zvicër, më së paku në Australi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rritet interesi për vetë-regjistrim. Vetëm në 24 orët e fundit janë regjistruar më shumë se 20 mijë qytetarë të Maqedonisë që jetojnë dhe qëndrojnë në mërgim, thotë Jasmina Gjorgieva nga Enti shtetëror për statistikë. Jehonë më të madhe ka në Zvicër, Gjermani dhe Itali, ndërsa interes më të ulur ka në SHBA dhe Australi. Numri i përgjithshëm i atyre që janë regjistruar përmes ueb aplikacionit deri në ora 9 të mëngjesit është 121 580 qytetarë.

“Të gjithë përpjekjet për inkurajim të bojkotit dhe nisma të ndryshme “nuk e hapi derën” dhe ngjashëm, janë veprime me të cilat që duhet të merret dikush tjetër. Në Ligj saktë është theksuar se çfarë do të thotë pengimi dhe inkurajimi i bojkotit dhe inkurajimi për të mos marrë pjesë në regjistrimin e popullsisë. Por, jemi të sigurt se te popullsia jonë duhet të mbizotërojë mirëkuptimi dhe të merren këto të dhëna të patjetërsueshme”, deklaroi Jasmina Gjorgieva nga Enti Shtetëror i Statistikave.

Share.