fbpx

Paraqitet një Covid i ri, Ja çfarë po ndodh OBSH në panik..

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

OBSH është shumë brengosur për situatën në Danimarkë ku covid19 ka pësuar 5 mutacione (cluster 5) në shtazën nuselalë (bukla) dhe tani covid i ri është bartur në njerëz dhe ka 214 persona të infektuar me covid20.
Ministria e Shëndetësisë së Danimarkës dje mbylli 7 qytete në veri të gadishullit Jylland, gjithë banorët: 280.000 do të testohen dhe gjithë nuselalat (buklat) afër 15 – 17 milionë dhe të gjithë do të asgjësohen.

Këto janë qytetet Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted dhe Læsø.
Burim info: sst.dk – ministria e shëndetësisë së Danimarkës dhe ssi.dk – Instituti shtetërorë për serum

Share.