fbpx

Pamje që të prekin ne shpirt! Pas djegies së kampit të emigrantëve, fëmijët flenë në rrugë(Video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një zjarr i madh ka shpër thyer në kampin e refugjatëve në Moria të Greqisë, duke djegur të gjitha tendat e emigrantëve dhe duke lënë qindra familje pa strehë. Familjet u detyruan të flinin buzë rrugës, në parkingje dhë nëpër ishull. Autoritetet besojnë se zj arri u ndez nga një banor i infektuar me Covid, i cili ishte i ina tosur për shkak të izolimit të tij.

Zjarri i së martës ishtë fatal, duke lënë 13 mijë emigrant në qiell të hapur. Mes shumë apeleve për ndihmë, shfaqet një vajzë 8-vjeçare nga Valencia, e cila ishte zbathur dhe e uritur: “Shtëpia jonë u dogj, këpucët e mia u dogjën, ne nuk kemi ushqim dhe jemi pa ujë.”

Share.