fbpx

Oruç Reis do të vazhdojë aktivitetet e saj pas punëve të furnizimit dhe mirëmbajtjes…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministria e Energjisë dhe Burimeve Natyrore bëri një deklaratë për anijen kërkimore sizmike Oruç Reis, e cila pretendohej të ishte pezulluar për shkak të negociatave të filluara me NATO. Në deklaratën që Oruç Reis u kthye në port për mirëmbajtjen e planifikuar mujore, u tha: “Ai do të vazhdojë aktivitetet e tij pas operacioneve të furnizimit dhe mirëmbajtjes”.

Wasshtë deklaruar se anija kërkimore sizmike Oruç Reis, e cila ka kryer kërkimet e saj në Mesdheun Lindor për një muaj, u pezullua për shkak të negociatave të filluara me NATO. Në deklaratën e bërë nga Ministria e Energjisë dhe Burimeve Natyrore, u shpreh se Oruç Reis u kthye në Portin e Antalisë për mirëmbajtjen e planifikuar mujore dhe ndryshimin e personelit dhe deklaroi se “Anija do të vazhdojë kërkimet sizmike dhe aktivitetet kërkimore pas furnizimit dhe mirëmbajtjes së operacioneve”.

Deklaratat e mëposhtme u bënë në deklaratën e bërë nga: “Anija kërkimore sizmike Oruç Reis filloi aktivitetet kërkimore-kërkimore sizmike në vendin Demre-1 në Mesdhe më 10 gusht. Oruç Reis ka kryer 3 mijë e 525 km mbledhje të të dhënave sizmike në zonë deri më tani.

Share.