fbpx

OBSH vjen me Apelin e ri, Ja çfarë thotë rreth izolimit të ri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

OBSH del me deklaraten e fundit ku na lajmeron se jemi futur ne fazen e dyte ndaj duhet te jemi me shume te kujdesshem.

Ne shume vende te Evropes ka filluar perseri karantina.

Por pasojat e izolimeve përfshijnë shëndetin e dobët mendor, rritjen e dhunës në familje dhe dëmtimin e ekonomisë, paralajmëroi ai.

“Duke pasur parasysh këto realitete, ne i konsiderojmë bllokimet kombëtare një mundësi të fundit”, tha zyrtari i OBSH-së.

“Evropa është në epiqendrën e kësaj pandemie edhe një herë,” tha Kluge, duke treguar se nivelet e vdekshmërisë dhe shtrimet në spital gjithashtu po rriteshin.

OBSH-ja në Evropë përfshin 53 vende, përfshirë Rusinë dhe vendet në Azinë Qendrore. Organizata tha se rajoni kishte kaluar “momentin historik prej 10 milionë rastesh me koronavirus”

Share.