Në këto kohë po u bien shumë flokët, tregoni kujdes sepse këto ushqime nuk duhet t’ia hani më/ I hiqni!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kur pyesni veten pse ju bien flokët, duhet të dini se, shumë shpesh, faktorët pas problemit janë fiziologjikë. Gjatë vjeshtës, për shembull, prisni të humbni më shumë flokë. Sidoqoftë, në disa raste, ushqyerja mund të kontribuojë gjithashtu në situatë.

Çfarë vitamine ju mungon nëse keni rënie floku – Shëndeti
Cilat janë ushqimet që nuk duhen konsumuar për të parandaluar rënien e flokëve ?

Këtu përfshihen ato ushqime që favorizojnë fillimin e gjendjeve inflamatore. Thjesht për të përmendur disa nga këto alternativa, le të themi në pikëpyetje kafen, pijet alkoolike, pijet me gaz, ushqime të përpunuara në mënyrë industriale.

Gjithashtu për të mos u harruar është kripa: e rrez ikshme për shkak të rritjes së rre zikut të mbajtjes së ujit ndaj së cilës ekspozohet, ajo duhet të jetë e moderuar edhe nëse keni të bëni me rënie të flokëve dhe synoni të zgjidhni problemin.

Kur bëhet fjalë për ushqime për të shmangur rënien e flokëve, duhet përmendur mërkuri, të cilin e gjejmë veçanërisht në ushqimet me origjinë peshku si toni ose prodhimet e detit.

Share.