fbpx

Mpirjaa e këmbëve, paralajmërim i sëm undjeve të renda…(Foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidoqoftë, kur këto simptoma janë shumë të zakonshme ose nuk zhduken pas disa orësh, është mirë që të mos i anashkaloni ato dhe të hetoni më tej situatën.

Le të shohim arsyet e kësaj situate, duke mbajtur parasysh që informacionet e raportuara në këtë artikull janë informuese dhe nuk zëvendësojnë këshillat e një mjeku, dhe kur dyshoni është gjithmonë më mirë të konsultoheni me një specialist.Dia beti Më shumë se gjysma e personave që vuajnë nga diabeti zhvillojnë edhe forma të caktuara të neuropatisë. Kjo shkakton humbje të funksionit dhe kontrollit të nervave përgjegjës për lëvizjen.

Dëmtimi më i zakonshëm nga diabeti është ai i neuropatisë periferale ku sinjalet e dërguara nga truri nuk përkthehen në lëvizje. Kjo shkakton mpirje, djegie ose pickim të këmbëve.Këto pickime dhe mpirje mund të fillojnë deri në 3 muaj pasi diabeti të ketë prekur trupin tuaj. Sigurohuni të bëni një analizë glukoze nëse këto simptoma janë të shpeshta.

Share.