fbpx

Minuta e Fundit: Greqia në zhvillim të stërvitjeve kundër Turqisë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deklaratat e mëposhtme janë bërë në deklaratën e bërë nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare… 1. Ushtrimet e Forcave Speciale Vendet Ballkanike Turqia, Rumania, Greqia, Bullgaria, Shqipëria dhe Maqedonia, me pjesëmarrjen e elementëve të Forcave Speciale nga Veriu zhvillohen ndërmjet datave 14-25 Shtator 2020 në Rumani.

2. Qëllimi i ushtrimit; Të zhvillojnë miqësinë, bashkëpunimin dhe koordinimin ndërmjet Forcave Speciale të vendeve të Ballkanit, të ndajnë njohuritë dhe përvojën e ndërsjellë, të zhvillojnë aftësinë e tyre për të kryer operacione së bashku.

3. Nga Komanda e Forcave Speciale të Shtabit të Përgjithshëm në stërvitjen e organizuar nga Komanda e Forcave Speciale Rumune; Pjesëmarrja sigurohet me një total prej 12 personelësh, përfshirë 1 ekip të forcës speciale dhe 1 personel të shtabit.

Share.