Ministri i Kulturës Ismaili u takua me anëtarët e kompanisë kulturore dhe artistike “Pance Tregtisë” nga Kumanova

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Kulturës Ismaili realizoi takim me anëtarët e Shoqatës Kulturore Artistike “Pançe Peshev” nga Kumanova

Ministri i Kulturës Husni Ismaili sot në Ministrinë e Kulturës mbajti një takim pune me anëtarët e kompanisë kulturore-art “Pance Tregtisë” nga Kumanova.
Në takim, ndjekur nga presidenti dhe kreu artistik i kësaj kompanie, Miroslav Krstevski, ministri i kulturës Ismaili u nderua dhe një çertifikatë mbështetje për realizimin e edicionit të parë të festivalit ndërkombëtar të folklorit “Kumanova”, mbajtur në korrik . Këtë vit. Takimi u vuri në dukje se mbajtja e këtij festivali, e cila interpretoi 12 ansamble folklorike nga vendi ynë, si dhe nga Kolumbia, Bosnje dhe Herzegovina, Serbia Iod Bullgarinë, është me rëndësi të madhe për të edukuar dhe mbrojtur pasurinë e pasurisë nga Kumanova fund. Ministri i Kulturës Ismaili u njoftua se më 5 nëntor në Kumanovë, do të promovohet edicioni i DVD-së i Festivalit Ndërkombëtar të Folklori të vitit 1.
Kud “Pance Tregtisë” nga Kumanova është një nga kompanitë më të vjetra folklorike në Ballkan dhe është 93 vjeç. Anëtarët e kësaj kompanie kanë fituar njohje të shumta, duke përfshirë çmimin e madh të çmimit për interpretues më të mirë në festivalin e 45.-të të instrumentet dhe këngëve folklorike “pece atanasovski”.

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, sot në Ministrinë e Kulturës realizoi takim pune me anëtarët e Shoqatës Kulturore Artistike “Pançe Peshev” nga Kumanova.
Në takim, në të cilin mori pjesë edhe kryetari dhe drejtori artistik i kësaj shoqate, Mirosllav Kërstevski, ministrit të Kulturës i ishte dorëzuar mirënjohja me rastin e mbështetjes e tij për realizimin e Edicionit të Parë të Festivalit Ndërkombëtar Folklorik “Kumanovë”, i mbajtur në korrik të këtij viti. Në takim u theksua se mbajtja e këtij festivali, në të cilin morën pjesë 12 ansamble folklorike nga vendi ynë, si dhe nga Kolumbia, Bosnjë e Hercegovina, Serbia dhe Bullgaria, është e një rëndësie të madhe për kultivimin dhe mbrojtjen e pasurisë folklorike nga rajoni i Kumanovës. Ministri i Kulturës Ismaili u informua se më 5 nëntor në Kumanovë do të promovohet Edicioni i DVD-së nga Festivali i Parë Ndërkombëtar Folklorik “Kumanovë”.
SHKA “Pançe Peshev” nga Kumanova është njëra nga shoqatat më të vjetra folklorike në Ballkan dhe ekziston qe rreth 93 vjet. Anëtarët e kësaj shoqate kanë fituar mirënjohje të shumta, në mesin e të cilave edhe Çmimi Gran Pri për performuesit më të mirë në Festivalin e 45-të të Instrumenteve dhe Këngëve Popullore “Pece Atanasovski”


Share.