fbpx

Ministri Filipçe flet për Kufijtë e Maqedonisë, Ja çfarë do ndodhë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut do të vazhdojnë të lëvizin në shtetet e rajonit, në të njëjtat kushte si edhe aktualisht. Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe tha për Alsat se ende nuk është marrë asnjë vendim rreth ndryshimit të kushteve për lëvizjen e qytetarëve mes shteteve fqinje.

Në konferencën online të shteteve të rajonit, në mesin e të cilave edhe Bullgaria dhe Greqia, të mbajtur javën e kaluar nuk është marrë asnjë vendim përfundimtar, mirëpo ministri i Shëndetësisë tha se pas një jave përfaqësuesit e këtyre shteteve do të diskutojnë sërish.

“Tani për tani nuk ka asnjë ndryshim. Lëvizja e qytetarëve do të vazhdojë në të njëjtën mënyrë siç edhe po ndodh. Me shtetet e rajonit do të realizojmë edhe një tjetër konferencë ku do të diskutojmë rreth kësaj situate”, tha Filipçe.

Greqia mori vendim që kufijtë të vazhdojnë të jenë të mbyllur për qytetarët e vendeve të treta, ku bëjnë pjesë edhe Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria. Për momentin qytetarët e Maqedonisë mund të lëvizin pa kushte vetëm në Shqipëri.

Në rast se vendosin të vizitojnë Kosovën, Malin e Zi apo Serbinë, ata duhet të kenë test PCR negativ. Prej nesër Hungaria vendosi që të mbyllë kufijtë për shtetasit e huaj.

Share.