fbpx

Mesazh që tërheq vëmendjen: Ne jemi gati të bëjmë të njëjtën gjë me frymën e vitit 1974…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare Hulusi Akar dhe niveli komandues i Forcave të Armatosura Turke (TSK) ndoqën aktivitetin “Dita e Vëzhguesit të Shquar” të Ushtrimit të Dëshmorit Kapiten Cengiz Topel Stuhia Mesdhetare-2020. Duke folur në fund të stërvitjes, në të cilën objektivat u goditën nga të shtëna artilerie detare, komando dhe F-16, Akar tha, “Ne e konsiderojmë Qipron si një çështje kombëtare dhe jemi këtu. Ne kemi bërë gjithçka për sigurinë dhe mbijetesën e vëllezërve tanë TRNC dhe jemi të gatshëm të bëjmë ” tha.

Akar erdhi në Nikosia dje, pas kontakteve të tij me Shefin e Shtabit të Përgjithshëm Gjeneralin Yaşar Güler, Komandantin e Forcave Tokësore Gjeneral Ümit Dündar, Komandantin e Forcave Detare Admiral Adnan Özbal dhe Komandantin e Forcave Ajrore Gjeneral Hasan Küçükakyüz në Kaş. Të mirëpritur nga gjeneralmajori Sezai tztürk dhe zyrtarë të tjerë, Akar dhe komandantët u zhvendosën në zonën e stërvitjes me helikopterë. Filluan aktivitetet “Dita e Vëzhguesit të Shquar” të Ushtrimit të Dëshmorit Kapiten Cengiz Topel Stuhia Mesdhetare-2020, i cili u krye së bashku, së bashku dhe në të vërtetë për t’u zhvilluar.

Share.