fbpx

Merret vendimi, prej nesër ndryshon Ora Policore, Ja si do jetë në vazhdim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tash esht Koha

Gjyk ata Kushtet uese në seancën e sotme ka vendosur për ndalesë të përkohshme të dekretit qeveritar me të cilin kufizohet lëvizja e qytetarëve.

Ky vendim prek qytetaret më të moshuar se 67 vjeç, si dhe ndalesë të përkohshme të dekretit për kufizim të lëvizjes për personat deri në 18 vjeç.

Në bazë të këtyre vendimeve, prej nesër nuk do të ketë më orë poli core të posaçme për pensionistët mbi 67 vjeç dhe për të rinjtë deri në 18, por për to ora policore do të vlejë njëjtë sikur se edhe për qytetarët e tjerë, prej më 5 deri në orën 19.

Gjyk ata Kushte tuese, ka ngritur edhe procedurë për ato kufizime dhe në ndonjërën prej seancave t ë ardhshme do të votohet për kushtetueshmërinë e orës policore për të rinjtë dhe për pensionistët, për të cilën shumica e gjykatësve të kushtetueses vlerësojnë se është diskriminuese.

Ndryshe, personat mbi 67 vjeç kanë pasur të drejt të lëvizin nga ora 5 deri në 12, ndërsa personat deri në 18 vjeç, prej 12 deri në 19.

Tash esht Koha
Share.