fbpx

Media Amerikane: Macron duhet të hesht më, fuqia e Turqisë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filloi të zhvillohej në mediat greke në mesditë për informacionin mbi samitin e Turqisë përfundon një marrëveshje armësh që përfshin konkurrentët e saj në Mesdheun lindor. SHBA, e cila po përgatitet të zbresë në fushë nesër, po fillon gjithashtu një stërvitje të përbashkët me Greqinë në qiellin e Egjeut. Nga ana tjetër, gjiganti mediatik amerikan Bloomberg, kritikoi ashpër udhëheqësin francez Macron në analizën e situatës së fundit.

Udhëheqësit e anëtarëve të BE Greqia, Italia, Qiproja Jugore, Spanja, Portugalia dhe Malta, të pritur nga Franca, në bregdetin Mesdhe, u bashkuan në ishullin Korsikë. një deklaratë përfundimtare e daljes nga kulmi i vendeve të njohura si MED7, “Mungesa e progresit në tranzicionin drejt dialogut me Turqinë dhe Dështimi i Turqisë për të përfunduar veprimet e njëanshme, Bashkimi Evropian i ardhshëm në rendin e ditës në Këshillin Evropian nga 24 deri në 25 shtator masa shtrënguese shtesë janë gati të zhvillohen” tha deklarata.

Share.