fbpx

Maqedoni: Ja kur do Merret Vendimi i ri për Kufijtë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shtetet e ballkonit javën e ardhshme pritet përfundimisht të marrin vendim për kalimin e lirë dhe hapjen e kufijve, paralajmëroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

EdhePse qëndrimi i autoriteteve shëndetësore ishte i njëjtë edhe javën e kaluar, ndryshimi i regjimit të lëvizjes së lirë të qytetarëve të rajonit do të ketë epilog në takimin e ardhshëm onlajn midis vendeve të Ballkanit Perëndimor, Bullgarisë dhe Greqisë.

Ministri, Venko Filipee, në emisionin “RrugaDrejt” në TV Alsat-M, tha se meqë gjendja epidemiologjike është e ngjashme në gjithë rajonin.

Qeverite vendeve të rajonit paralajmëruan këshill koordinues për veprim të përbashkët në sjelljen e vendimeve për luftë kundër pandemisë.

Mirepo, se pari duhet të hiqet kushti për test P C R qe të kalohet kufiri.

Presim javën e ardhshme një koordinator i Ministrisë së Shëndetësisë para përfaqësuesve të vendeve të tjera ta prezentojë gjendjen në vend me Pandemi.

Mbas se cilit në takim të ri duhet të dakordohet politikë e përbashkët për kufijtë.

Share.