fbpx

Macron u çmend…Në mëngjes shkroi në Twitter në gjuhën Turke për…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Jashtëm grek, “Tani ne nuk duam sanksione ndaj Turqisë,” tha ai, por sugjeroi që Ankaraja mund të kthehej në hapat e vjetër.

Macron, llogaria zyrtare “Ajaccio, ne i kemi dërguar një mesazh të qartë Turqisë: me qëllim të mirë, përsëri, le të hapim një dialog të përgjegjshëm pa naivitet. Kjo thirrje tani e tutje edhe Parlamenti Evropian bën thirrje. U dëgjua me sa duket. Vazhdo të jam”, shkroi ai.

Macron tha fjali që tejkalojnë linjat e vendosura të samitit MED7, Turqia nuk ishte më një partnere në rajon dhe argumentoi që BE duhet t’i jepej një mesazh i qartë Ankarasë.

Share.