Macron propozon eurokomisionerin e ri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Dy javë pas refuzimit të Sylvie Goulard, presidenti Emmanuel Macron propozoi Thierry Breton, 64 vjeç, shef ekzekutiv i grupit të shërbimeve informatike “Atos” dhe ish-ministër i Drejtësisë, si anëtarin e ri francez në Komisionin Europian.

“Çështja kryesore për Parisin, detyrat e përfshira në postin e komisionerit francez, politika industriale, tregu i brendshëm, mbrojtja dhe hapësira, do të mbeten të pandryshuara. Emmanuel Macron është siguruar për këtë nga Ursula von der Leyen”, u njoftua nga presidenca.

Me karrierën e tij, që kombinon jetën publike, private dhe politike, si edhe me njohuritë e tij mbi industrinë, Thierry Breton përmbush shumë kriter

Loading…

Share.