fbpx

Lulzim Aliu: Faktorët shoqërorë janë të rëndësishëm për ndryshimet politike

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Duke konsideruar se arsimi është uzina e ndërtimit të shoqërisë, nuk mund të tolerohet që një qerthull i ngushtë shoqëror, politik a ideologjik të marrë vendim kaq të rëndësishëm dhe këtë ta imponojë si strategji të arsimit për gjithë shoqërinë. Në një shoqëri pluraliste demokratike, siç jemi edhe ne, për të hartuar një propozim të këtillë duhet të merren parasysh qëndrimet e krejt faktorëve politikë e profesionalë të të gjitha proveniencave ideologjike, por edhe qëndrimet e bashkësive fetare, shoqërisë civile dhe njerëzve të tjerë të përfshirë në sistemin e arsimit”, ka thënë në press-konferencën për media, përfaqësuesi i AlternAtivA-s, Prof. Lulzim Aliu.

Share.