fbpx

LAJMI I FUNDIT/ Zaev jep Lajmin e Madh, Ja Vendimi që do merret…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministrri i RMV-se Zoran Zaev në Facebook shkroi se së shpejti do të fillojë realizimi i pakos së katërt të masave ekonomike, e cila përfshin ndihmë direkte për ekonominë dhe për qytetarët.

“Perfshijm me të varferit, që ta rrisim fuqinë e tyre blerëse, por edhe kompanive që të japin paga. Do të vazhdojë edhe ndihma për pagat në sektorët më të prekur.

Dot kete masa stimuluese edhe për kthim të punëtorëve të larguar nga puna në kohë krize, sepse dëshirojmë që ata që janë larguar të kthehen në punë, veçanërisht kur ka mungesë të fuqisë së kualifikuar të punës”, shkroi Zaevi.

Te statusi është theksuar se kartela pagesore do të marrin pensionistët me pensione nën 15.000 denarë.

Poashtu pjesa më e madhe e kërkuesve pasivë të punës dhe prindërit kryefamiljarë, ndërsa po bëhen vlerësime që punëtorët e falimentuar të cilët marrin kompensim prej 8.000 denarë, të marrin edhe një lloj ndihme.

Njekohesisht me këtë, Zaev paralajmëroi edhe financim të përforcuar të investimeve kapitale në realizimin e të cilit do të angazhohen kompanitë vendore.

“Aktivisht punojmë në procesin e gazifikimit, po rrumbullakohet unaza primare e rrjetit të gazsjellësit në shtet dhe së shpejti do të kërkojmë koncesioner i cili do të dorëzojë gaz deri te amvisëritë dhe fabrikat.

PoFillon projekti “Çebren”, në vlerë ndërmjet 600 dhe 800 milionë euro. Duhet të fillojë realizimi i Qendrës Klinike në Shkup në vlerë prej mbi 500 milionë euro”, shkruan Zaev.

Share.