fbpx

LAJMI I FUNDIT/ Vjen Lajmi i Madh nga Gjermania për Maqedoninë, Ja Detajet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjermania do të vazhdojë përpjekjet për gjetjen zgjidhjen e kontestit bullgaro-maqedonase edhe pas mbarimit të presidencës gjermane me BE-në, tha për “Deutche Welle” ministri gjerman për Evropë, Heiko Mass.

“Ne jemi të fundit që bllokojmë kur bëhet fjalë për këtë temë. Në thelb, kur bëhet fjalë për bllokadë, bëhet fjalë për marrëdhënie bilaterale të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Ne si presidencë me Këshillin e BE-së, ke dhënë shumë mund në përpjekjet që të vihet deri tek zgjedhja. Por për fat të keq, pas sukses”, tha Maas.

Sipas tij, vendet e Ballkanit Perëndimor, që aspirojnë anëtarësimin në BE, kanë bërë përparim të madh në vitet e fundit, veçanërisht Maqedonia e Veriut.

“Njerëzit atje e shohin të ardhmen e tyre në BE. Kjo është arsyeja pse ata duhet të jenë në gjendje të mbështeten në premtimet tona, përndryshe ata do të kthejnë shpinën”, thekson Maas.

Share.