fbpx

LAJMI I FUNDIT/ Qeveria e Maqedonisë po mendon të marrë këtë Vendim të Keq për Qytetarët…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria po mendon që të rritë shumën e gjobës për mos mbajtje të maskës për mbrojtje nga Covid, informon Zhurnal.

Në polici është vërejtur rritje të numrit të gjobave të shqiptuara, të cilat deri para votimit të Qeverisë shënonte nga 200-300 në ditë, ndërsa tani po shqiptohet dyfishi i këtij numri, mbi 600 të gjobitur.

Ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski thotë se në Qeveri po shqyrtohet mundësia nëse ka nevojë apo jo për të rritur shumën e gjobës.

“Në Qeveri bisedojmë lidhur me rritjen e gjobave dhe do të vlerësohet nëse ka nevojë për këtë apo jo. Me rëndësi është që puna e zyrtarëve policorë është rritur dhe po bëjmë gjithçka që duhet bërë në këtë moment për të gjithë ata që nuk respektojnë masat.

“Në Qeveri bisedojmë lidhur me rritjen e gjobave dhe do të vlerësohet nëse ka nevojë për këtë apo jo. Me rëndësi është që puna e zyrtarëve policorë është rritur dhe po bëjmë gjithçka që duhet bërë në këtë moment për të gjithë ata që nuk respektojnë masat.

Gjegjësisht të cilët së pari veten nuk e respekton dhe nuk i respektojnë familjet e tyre me atë që nuk po mbrohen dhe kanë rrezik të infektohen me virusin. Duhet të bartet përgjegjësi”, deklaroi Spasovski sot në Gjorçe Petrov.

Gjobat siç thotë ministri, po paguhen edhe tani, por kjo do të jetë shumë më lehtë pasi të bëhet harmonizim të ligjeve të nevojshme me ligjin për kundërvajtje që janë dorëzuar në Kuvend që para shpalljes së zgjedhjeve.

MPB ngelë në ato vendime ligjore dhe Spasovski pret që së shpejti të vendosen në rend dite dhe Kuvendi t’i votojë.//Zhurnal.mk

Share.