fbpx

Lajmi i Fundit nga AUSTRIA për Kufirin ! Ja Vendimi i Ri…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Austria ka vendosur një protokoll gjithëpërfshirës të hyrjes që nga shpërthimi i pandemisë së koronavirusit.

Sipas protokollit, njerëzit që kanë qenë në vende të caktuara gjatë dhjetë ditëve të fundit mund të kufizohen nga hyrja në Austri, ose mund të duhet të plotësojnë ose një test negativ të koronavirusit ose t’iu nënshtrohen karantinës. Sidoqoftë, njerëzit do të lejohen të hyjnë në Austri në rrethana të caktuara.

Qytetarët dhe banorët austriakë nuk do të kufizohen nga hyrja, pavarësisht vendeve në të cilat kanë qenë për dhjetë ditët e fundit.

Sidoqoftë, atyre mund t’u kërkohet të sigurojnë një test apo vërtetim negativ të testit Covid-19, të jenë në karantinë të plotë në Austri derisa i presin rezultatet.

Njerëzit që kalojnë nëpër Austri pa u ndalur gjithashtu nuk do të kufizohen nga hyrja.

Rregullat e mbylljes së Austrisë lejojnë vetëm udhëtime thelbësore, që do të thotë se udhëtimet turistike janë kufizuar. Ky është rasti për austriakët që kërkojnë të udhëtojnë brenda vendit, ashtu edhe jashtë vendit.

Cilat vende evropiane janë me pasiguri të lartë? Njerëzit nga vendet e mëposhtme ose nga pjesë të caktuara të vendeve në vijim vlerësohen me pasiguri të lartë dhe do të kufizohen pjesërisht nga hyrja.

Kjo nuk do të thotë që ata nuk do të lejohen të hyjnë, por që ata duhet të kenë një test negativ të koronavirusit ose të testohen në Austri pas mbërritjes.

Këto shtete janë: Shqipëria, Andorra, Bosnjë-Hercegovina, Kosova, Rumania, Serbia, Republika Çeke dhe rajone të caktuara në Belgjikë (Bruksel dhe Walloni), Bullgari (Blagoevgrad, Burgas, Dobrich, Gabrovo, Jambol, Kardzhali,

Montana, Plovdiv, Rasgrad, Shumen, Sliven, Smoljan, Sofje, Stara Zagora, Targovishte, Varna), Kroaci (përveç Brod-Posavina, Istria, Koprivnica-Križevci, Osijek-Baranja, Shibenik-Knin, Varaždin dhe Zadar),

Francë (Île-de) -France (Paris)), Spanjë (përveç Ishujve Kanarine), Portugali (Lisbonë dhe Norte) dhe Mbretëria e Bashkuar (North East, East Midlands, Yorkshire and the Humber), shkruan the Local.at.

Share.