Lajmi i Fundit: Ja çfarë Vendos ky Vend i Ballkanit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qytetarët e Serbisë që hyjnë në Serbi pas orës 6 pasdite sot, do të jenë nën mbikëqyrje të veçantë shëndetësore. Kur kalojnë kufirin, ata do të marrin një paralajmërim shëndetësor, në të cilin do të informohen për të gjitha detyrimet që janë të detyruar të përmbushin.

Hapi i parë që ata duhet të bëjnë kur të kthehen në vend është testi i vetëvlerësimit në Covid-19, i cili është në faqen në https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/

Plotësimi i këtij pyetësori do t’i ndihmojë ata të fitojnë një pasqyrë më të mirë të shëndetit të tyre të përgjithshëm dhe rezultati i testit do të jetë një tregues nëse ata duhet të raportojnë në ambulancën Covid.

Kur përfundon mbikëqyrja

Periudha e mbikëqyrjes speciale shëndetësore zgjat 10 ditë, kështu që ditën e dhjetë pas kthimit nga jashtë, qytetarët që nuk morën udhëzime për të shkuar në ambulancën Kovid gjatë testit të parë duhet të bëjnë edhe një herë testin e vetëvlerësimit online për COVID-19.

Nëse rezultatet tregojnë se nuk ka rrezik nga infeksioni, mbikëqyrja e veçantë shëndetësore për ta pushon së zbatuari./presheva.com/

Share.