fbpx

Lajme të këqija nga Britania në Greqi: Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë nuk e mbështet këtë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gazeta kryesore britanike, The Guardian, vuri në dyshim përpjekjen e Athinës për ta kthyer Egjeun në detin Grek me harta dhe mendime ekspertësh. Gazeta deklaroi se Greqia, e cila shkaktoi një krizë në Mesdhe për shkak të statusit, vendndodhjes së Ishullit Meis dhe distancës së saj në kontinentin Grek, nuk do të mbështetej nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë.

Gazeta British Guardian, megjithëse Turqia ka bregdetin më të gjatë, Greqia Greqi deti Egje me përpjekjen për të kthyer hartën dhe vuri në dyshim mendimin e ekspertit. Redaktori i politikave të gazetës në analizën e botuar nga nënshkrimi i Patrick Wintour, Lufta e Lindjes për rezervat e gazit në Mesdhe, Libi, Izrael, Egjipt, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe duke theksuar rritjen me pjesëmarrjen e Francës, midis Turqisë dhe Greqisë u vu re “konflikti i detit” që rrit ankthin.

Share.