fbpx

Kur Kaçaniku bllokoi Shkupin që shtypte shqiptarët

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

KUR KAÇANIKU BLLOKOI SHKUPIN QË SHTYPTE SHQIPTARËT.

“… Me 11.02.1969 pas kërkesës së Sali Bajrës kryetar i komunes së Kaçanikut, KK me shumicë votash miratoi kërkesën e tij për demarsh R. së Maqedonis si reagim karshi dhunës së sllavëve ndaj shqiptarëve nën Maqedoni por edhe ndaj kosovarëve.

Si reagim, Kaçaniku mbylli hyrjet në Han tê Elezit dhe Qafeshkabë! Asnjë automjet e as udhëtar sllavo-maqedon nuk lejohej të hyj në Kosovë”…
(postim i huazuar nga Ylber Bajra dhe Xhentile Bajra)

Share.