fbpx

Kur do mund ta heqim maskën?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maskat tashmë prej 8 muajsh janë kthyer në një aksesor të domosdoshëm dhe që nuk e heqim nga fytyra. Maskat kanë qenë të detyrueshme në vende si dyqane dhe ambiente të tjera publike që nga fillimi i verës. Hulumtimet kanë treguar që mbajtja e një maske në fytyrë ndihmon në parandalimin e të tjerëve nga kontraktimi i virusit nëse jeni infektues dhe shkon disi drejt mbrojtjes nga njerëzit e tjerë infektivë.

Por, debati rreth maskave të fytyrës ka ndarë shumë njerëz, me disa që i shohin ato si shkelje të të drejtave të tyre, ndërsa të tjerët i shohin ato si një mjet i dobishëm për të mbajtur veten dhe njerëzit e tjerë të sigurt nga COVID-19. Kur mund të ndalojmë së mbajturi maska? Fatkeqësisht, shumica e ekspertëve bien dakord që ne nuk do të jemi në gjendje të ndalojmë për një kohë të gjatë.

Sipas WebMD, ne do të jemi në gjendje të ndalojmë të mbajmë maska vetëm kur të arrihet një nga gjërat më poshtë: Kur të ekzistojë një vaksinë efektive në dispozicion (dhe po përdoret mjaft gjerësisht për të ulur në mënyrë drastike numrin e rasteve me COVID-19)

Nëse arrijmë “imunitetin e tufës” ndaj COVID-19
Në rast se të gjithë bëhemi natyrshëm imunë ndaj virusit

Share.