Kumanovë, ndotja e ajrit në nivele alarmante

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Ajri në Kumanovë mbrëmë ishte eksremisht i ndotur. Disa herë ndotja ka qenë më e lartë se kufiri i vlerave të lejuara. Kumanovarët ankohen se përhapet një erë e pakëndshme në disa pjesë të qytetit.

Ndotja filloi pas orës 18:00 dhe në disa momente ishin matur mbi 1 000 PM grimca.

Qytetarët reagojnë në rrjetet sociale, duke ndarë foto nga aplikacioni dhe kërkojnë nga autoritetet kontrolle të përforcuara dhe sanksione kundër ndotjeve.

Komuna e Komanovës, vjet mori një plan aksional për uljen e ndotjes ajrore që  përfshin masa afatshkurtër dhe masa afatgjatë.

Loading…

Share.