fbpx

Kryeministri grek Miçotakis: Unë jam gati të takohem me Erdoganin nëse tensioni lirohet…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri grek Miçotakis, foli për marrëdhëniet me Turqinë dhe tensionin në Mesdheun lindor. Duke përshkruar kthimin e anijes sizmike të kërkimit Oruç Reis në Antalia si “një hap i parë pozitiv”, Miçotakis tha, “Nëse tensioni lirohet, unë jam gati të takohem me Erdogan”.

Oruc Reis të kthehet në anijen kërkimore sizmike të Antalisë “hapi i parë pozitiv” që kualifikohet si Miçotakis, Greqi, nëse jo ky hap vazhdon është gati për bisedime të reja në formatin eksplorues me Turqinë söyledi.miçotakis, bisedime eksploruese, duke argumentuar se për shkak të një klime të përgjithshme të fillimit, “Në të kaluarën Ne pamë hapa pozitivë në vazhdimin e kompanisë, por vazhduam hapa negativë “. bëri pretendimin. Duke iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me programin e armatimit të Greqisë, Miçotakis deklaroi se rendi i parë i avionëve luftarakë të tipit Rafale Francez do të mbërrijë në mes të vitit 2021, ndërsa të tjerët do të përfundojnë në fillim të vitit 2022.

Share.