fbpx

Kompania Ajrore Gjermane vjen me Njoftimin e rëndësishëm

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Transportuesi gjerman “Lufthansa” pësoi një humbje më të madhe nga sa pritej në tremujorin e tretë pas një rënie të madhe prej 80% të trafikut të pasagjerëve, ndërsa kriza e koronavirusit e detyroi kompaninë ajrore të zvogëlojë kapacitetin e saj.

“Lufthansa” tha se postoi një humbje neto prej 1,967 miliardë eurosh (2,319 miliardë dollarë) në tre muajt e fundit pasi kriza e detyroi kompaninë të çaktivizonte avionët e pasagjerëve, të anulonte fluturimet.

Analistët kishin pritur që transportuesi të paraqiste një humbje neto prej 1,620 miliardë eurosh në tremujorin e tretë pasi të kishte vendosur një fitim prej 1,154 miliardë euro në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

“Lufthansa” njoftoi muajin e kaluar se raportoi një humbje të rregulluar të fitimeve para interesit dhe taksave (EBIT) prej 1,,26 miliardë euro për tremujorin e tretë të vitit 2020 kur lëshoi ​​të dhënat kryesore për tremujorin e shtatorit, transmeton ATSH, përcjell albinfo.ch.

Të mbështetur nga mbështetja financiare nga qeveria, të ardhurat e ”Lufthansë”-s në tremujorin e tretë gjithashtu ranë më shumë se sa pritej në 2,66 miliardë euro, ndërsa trafiku i pasagjerëve ra 80% në 8,7 milionë.

Share.