Kocias: BE nuk ka vizion strategjik, bisedimet me Maqedoninë e Veriut duhet të fillojnë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Ish-ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Kocias thotë se BE nuk ka vizion strategjik. Referuar negociatave me dy vendet e Ballkanit, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, Kocias shprehet se stabiliteti i Evropës Juglindore është i domosdoshme.

“Ndërsa Siria është në zjarr, BE nuk ka vizion strategjik. Bisedimet e pranimit me Maqedoninë e Veriut duhet të fillojnë tani. Mbështetja e prekshme e marrëveshjes së Prespës dhe stabiliteti i Evropës Juglindore është ie domosdoshme. Përndryshe, BE do të jetë përgjegjëse për çdo ndërlikim të ri në rajonin tonë”-tha Kocias.

Loading…

Share.