Këta janë katër telefonat më të shitur të vitit 2020!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

iPhone 11 është bërë telefoni më i famshëm në botë, thotë firma ndërkombëtare e hulumtimeve Omdia.

Apple shiti 19,5 milionë iPhone 11 nga janari deri në mars 2020, thuhet sipas raportit të Omdia’s Model Smartphone Tracker Market Monitor Q1’20.

iPhone 11 zëvendësoi iPhone XR si model premium të Apple, por iPhone 11 po tejkalon shitjet e XR deri më tani. Provat? Megjithë ndikimin e dëmshëm të koronavirusit në kërkesën e konsumatorit, numri i dërgesave të iPhone 11 në tremujorin e parë të vitit 2020 ishte gati 6 milionë më i lartë se dërgesat e iPhone XR gjatë të njëjtit tremujor të vitit 2019.

Galaxy A51 i Samsung ishte telefoni i dytë më i famshëm në botë në tremujorin e parë të vitit 2020 – një i dytë i largët – me 6.8 milionë njësi të shitura. Samsung qëndroi përsëri në vendin e dytë këtë vit duke zëvendësuar me sukses modelin numër 2 të vitit të kaluar, Galaxy J4 Plus.

Sidoqoftë, performanca më e mrekullueshme në pjesën e parë të vitit 2020 erdhi nga prodhuesi kinez Xiaomi. Telefonat e saj Redmi Note 8 dhe Redmi Note 8 Pro arritën në pozicionet e tretë dhe të katërt me dërgesa prej 6.6 milionë dhe 6.1 milionë njësive, përkatësisht.

Është hera e parë që modelet Xiaomi renditen në vendin e tretë dhe të katërt në dërgesa në tremujorin e parë.

Share.