Ju qëndrojnë gjithnjë duart e ftohta? Ky mund të jetë shpjegimi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

12:30 | 28 Tetor 2019

Shpesh ndodh që njerëzit të ankohen se duart e tyre janë të ftohta edhe kur nuk janë në një mjedis të ftohtë.

Kjo nuk është një dukuri e pazakontë – sipas hulumtimit, trupi rregullon temperaturën në mënyrë natyrale dhe nuk duhet të ketë vend për shqetësim.

Ekspertët nga Klinika Mayo e kanë sjellë këtë fenomen më afër pacientëve përmes shkaqeve themelore dhe simptomave, si dhe rekomandime se çfarë të bëni.

Sidoqoftë, nëse keni duar vazhdimisht të ftohta me shfaqjen e njollave në lëkurën tuaj, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese, transmeton lajmi.net.

Duart e ftohta mund të nënkuptojnë një problem me nervat ose rrjedhjen e gjakut, si dhe me indin e dëmtuar në pëllëmbët ose gishtat.

Qëndrimi jashtë në kushte jashtëzakonisht të ftohta me ndjenjën e duarve të ftohta mund të jetë një shenjë e ngrirjes.

Simptomat e zakonshme të duarve të ftohta:-pëllëmbët e ftohta ose gishtat -njollë e lëkurës në duar (zakonisht blu ose e bardhë) -ngurtësi ose përgjumje -plagë të hapura ose fshikëza -lëkura e ngushtë

Shkaku i duarve të ftohta, përveç dhimbjes në mjedisin e ftohtë, zakonisht është qarkullimi i dobët i enëve të gjakut në duar.

Shkaqet shtesë të duarve të ftohta përfshijnë:

-anemi -diabet -morth -lupus -sëmundja e Rhinode -sëmundja e Birgerit

Nëse keni shqetësime për duart e ftohta vazhdimisht, vizitoni mjekun tuaj për një kontroll. Ai mund të kontrollojë nëse është shkaktuar nga një problem me qarkullimin apo nervat. Qëllimi i terapisë eventuale është gjetja e shkakut.

Ndryshimet në stilin e jetës ose kushtet e punës mund të përmirësojnë shumë simptomat ose shfaqjen e duarve të ftohta. /Lajmi.net/

Share.