fbpx

Ja sa janë rrogat në Gjermani, shumë prej jush nuk do ta besojnë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kemi degjuar shpesh njerez qe interesohen per pune ne Gjermani per shkak te rroges dhe prespektives me te mire.

Por a e dini sa jane rrogat ne Gjermani?

Si fillim kujtojme se shumica prej emigranteve qe shkojne ne Gjermani nga Ballkani, fitojne shume me pak pasi bejne pune me pak kualifikime.

E megjithate rrogat ne Gjermani nuk mundet as te krahasohen me ato ne Shqiperi, Kosove apo ne vendet e Ballkanit Perendimor.

E nderkohe qe rrogat atje llogariten si hyrje bruto, nuk duhet harruar se kostoja e jeteses ne varesi te vendit ku jeton mund te jete shume e larte.

Për shembull, më mirë paguhen stomatologët, të cilët mund të fitojnë rreth 117.000 euro bruto në vit. Mjekët “normalë“ fitojnë rreth 78.000 euro bruto, ndërsa menaxherët e fondeve financiare rreth 75.000 euro. Por këto llogaritje mund të ndryshojnë varësisht nga shumë faktorë.

Për shembull, punëtoret në rregullimin e dhomave në hotele marrin nga 19.000 euro bruto në vit. Ndërsa pastrueset/pastruesit rreth 18.000 euro bruto.

Rroga e një parukieri/frizeri është rreth 21.000. Kamerieri paguhet rreth 22.000 euro, ndërsa punëtorët në ndonjë recepsion hoteli mund të llogarisin me rreth 24.000 euro bruto në vit, përcjell albinfo.ch.

Në gastronomi janë rrogat pak më të larta. Një kuzhinier mund të llogarisë për shembull me rreth 25.000 euro në vit. Një laborant i stomatologjisë fiton rreth 26.000, ndërsa shoferi i kamionit rreth 27.000 euro bruto në vit.

Share.