Ja përse nuk duhet të flisni me telefona celularë asnjëherë në shtëpi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

21:16 | 12 Dhjetor 2019

Hulumtimet tregojnë se rreth 80 për qind e thirrjeve në telefona mobilë ndodhin në ndërtesa të tilla si ndërtesa, shtëpi, madje edhe vetura.

Por ndërsa valët e radios lëvizin në këtë mënyrë, ato kanë pengesa të caktuara fizike, siç janë muret dhe për këtë arsye janë të dobëta, transmeton lajmi.net.

Në një situatë kur telefoni mobil nuk është në gjendje të marrë një sinjal të mirë nga stacioni bazë ose është jashtë rrezes, ai lëshon sinjalin e tij, d.m.th më shumë rrezatim, në mënyrë që të mund të flisni.

Kjo është më e zakonshme në strukturat e betonit ose çelikut, por edhe në ashensorët, bodrumet dhe garazhet nëntokësore.

Ndërsa telefoni rrezaton më së shumti në pikën e sinjalit të dobët, rekomandohet të shmangni përdorimin e tij në ashensorë, bodrumet dhe zonat e tjera ku valët, ose sinjali, kanë tendencë të rrjedhin më shumë.

Telefonat mobilë funksionojnë në një parim të ngjashëm si furrat me mikrovalë. Për shembull, ata rrezatojnë dy deri në tre herë më fuqishëm në një ashensor të rrugicës ose në një makinë sesa në rrugë, e cila mund të ketë efekte shëndetësore.

Andaj, rekomandohet që të mos flisni me celularin tuaj ku ka një sinjal të dobët.

Gjithashtu, në vend që të telefononi vazhdimisht në celularin tuaj, duhet të dërgoni mesazhe sa herë që të jetë e mundur. Dhe nëse jeni në shtëpi, bëni thirrje përmes linjave fikse ose përdorni kufje. /Lajmi.net/

Share.