fbpx

Ja cili është Shteti i parë në Botë që i zolohet për herë të Dytë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izraeli do të vendosë një bllokim të ri kombëtar, duke u bërë vendi i parë në botë që merr një masë të tillë për të përmbajtur përhapjen e koronavirusit, për herë të dytë.

Kryeministri Benjamin Netanyahu tha se masat do të sillnin një çmim të rëndë për të gjithë ne, por vendi u përball me një rritje me 4,000 infeksione të reja ditore.

Një ministër ka dhënë dorëheqjen për të protestuar kundër kufizimeve që mbivendosen me festivale të rëndësishme hebreje.

Ministri i Strehimit Yaakov Litzman, i cili drejton një parti hebraike ultra-ortodokse, tha se masat do të parandalonin popullin hebre që të festonte festat e tyre fetare, duke përfshirë Yom Kippur, ditën më të shenjtë të kalendarit hebre, në 27 shtator.

Ai gjithashtu kërcënoi të tërhiqte partinë e tij nga koalicioni qeverisës.

Vendi ka parë 1,108 vdekje nga Covid-19 dhe më shumë se 153,000 infeksione të konfirmuara, sipas një liste globale të mbajtur nga universiteti amerikan Johns Hopkins.

Share.