fbpx

Italianët të shqetësuar, Ja çfarë ndodhi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një i nxehtë ekstrem ka përfshirë qytetin e Romës ditët e fundit. Një nxehtësi anormale është shënuar këtë javë të shtatorit që po shqetëson jo pak qytetarët italianë.

Temperaturat tropikale kanë arritur gati 40 gradë në pikun e saj, me 37-38 pothuajse gjatë gjithë ditës. Kjo temperaturë nuk shënohet as në Luginën e Vdekjes në Kaliforni, ku temperaturat maksimale në këtë kohë arrijnë 54 gradë.

Sipas mediave italiane, nxehtësia afrikane po ndikon në cilësinë e jetë së qytetarëve. Shqetësimet, të cilave u shtohen dhe dëmet në bujqësi, kanë bërë kërkuesit të studiojnë se prej sa kohësh një i nxehtë i tillë nuk ndihej në Romë.

Dhe ata janë shokuar nga fakti që një temperaturë e tillë në shtator është matur në vitin 1800.

Share.