fbpx

‘I kthen njerëzit në majmunë’, Rusia i tmerron të gjithë për va.ksinën e Oksfordit ndaj kor.onavirusit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rusia ka nisur një fushatë diskreditimi dhe dezinformomi për va.ksinën kundër Covid-19 të zhvilluar nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit në bashkëpunim me kompaninë farmaceutike, AstraZenneca raporton britanikja Daily Mail.

Fushata e iniciuar nga Rusia, synon të përhapë frikë duke pretenduar se va.ksina do t’i kthejë njerëzit në majmunë. Në mediat sociale qarkullojnë imazhe dhe video që sugjerojnë se çdo va.ksinë e bërë në Mbretërinë e Bashkuar do të ishte e rrezikshme për popullsinë.

Një prej imazheve tregon kryeministrin britanik Boris Johnson duke ecur në Downing Street, ku duket si një majmun.

Testi i pari i va.ksinës së Oxfordit pritet të jetë gati para Krishtlindjeve. Të dhënat e marra nga provat klinike sugjerojnë se v.aksina është e sigurt dhe krijon antitrupa të cilët mbrojnë nga virusi. Shpresat për t’i dhënë fund pandemisë varen nga gjetja e një va.ksine. Pa një vak.sinë ose një kurë – asnjëra prej të cilave ende nuk ekziston nuk ka asnjë mënyrë për të ndaluar Covid-19.

Fushata me imazhe të tilla filloi një muaj më parë pasi një vullnetar në provat klinike të va.ksinës së Oksfordit u sëmur duke pezulluar zhvillimin e v.aksinës përkohësisht.

Ndërkohë që Rusia ditën e djeshme ka konfirmuar se edhe va.ksina e saj e dytë, i ka kaluar me sukses testet e nevojshme.

Share.